Liefde voor muziek

Het aanbod van amateurmusici is groot, ook in Eindhoven en omgeving. Bevlogen en met veel liefde maken zij muziek en dat vaak op hoog niveau. Stichting Wim van Doorne Muziekkiosk heeft tot doel deze musici een podium te bieden en doet dat al ruim 20 jaar met veel succes.

Steun ons!

Het programma van de Wim van Doorne Muziekkiosk kan alleen maar tot stand komen dankzij steun van derden. Meer weten over hoe u ons kunt steunen? klik dan op lees meer.

Genieten van Muziek in het park

Bij de mooie kiosk, gelegen in het Stadswandelpark (Eindhoven), kunnen koren, orkesten en andere muziekgroepen in uiteenlopende genres zich presenteren aan het publiek. En de openluchtvoorstellingen.

Extra's

Naast het reguliere programma is de Wim van Doorne Muziekkiosk dé plek bij uitstek voor extra evenementen en speciale concerten. Koningsdag, Jazz op de Kiosk, Xmas Sing-Along en nog veel meer! Houd het programma in de gaten voor het laatste nieuws. Muziek maakt niet alleen emoties lost, ook het gezamenlijk genieten van muziek draagt bij aan de totale ambiance van een muziekoptreden.

Seizoen

Het seizoen loopt van mei tot eind september, met een zomerstop in de maanden juli en augustus. De meeste voorstellingen zijn op zondagmiddag vanaf 14.00 uur. Ook voor 2019 is er een bijzonder programma samengesteld. Allemaal uit liefde voor muziek!

Facebook en Twitter

Blijf op de hoogte en volg de Wim van Doorne Muziekkiosk ook op Twitter en Facebook!

previous arrow
next arrow
Slider

Geschiedenis

Terug in de tijd…
De Wim van Doorne Muziekkiosk bestaat sinds 1990. Het is niet de eerste kiosk die Eindhoven gekend heeft. De voorganger stond, van 1892 tot 1964, op de hoek Stratumsedijk/Elzentlaan. Met de komst van de Stadsschouwburg, het huidige Parktheater, moest de kiosk wijken.
Jaren later nam een aantal Eindhovense ondernemers het voortouw om een nieuwe kiosk te realiseren. Met donaties van de familie Van Doorne, het Eindhovense bedrijfsleven en Vereniging De Bouwkundige Vakken werd deze droom werkelijkheid.

Special Memories…
De Wim van Doorne Muziekkiosk is de plek waar amateurs een podium vinden, maar ook professionals hebben op deze bijzondere plek opgetreden.
Denk aan: André Rieu, Anita Meyer & Lee Towers, Pieter van Vollenhoven & Louis van Dijk, Will Tura, Rob de Nijs, André Hazes, Marco Bakker, Carel Kraayenhof, Peter Koelewijn, Anneke Grönloh, Armand, Do, Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis, Karin Bloemen, Xander de Buisonjé, De Coronas, Ilse DeLange, Guus Meeuwis en BLØF.