Liefde voor muziek
Het aanbod van amateurmusici is groot, ook in Eindhoven en omgeving. Bevlogen en met veel liefde maken zij muziek en dat vaak op hoog niveau. Stichting Wim van Doorne Muziekkiosk heeft tot doel deze musici een podium te bieden en doet dat al ruim 20 jaar met veel succes.

Steun ons!
Het programma van de Wim van Doorne Muziekkiosk kan alleen maar tot stand komen dankzij steun van derden. Meer weten over hoe u ons kunt steunen? Klik dan op lees meer.

Genieten van muziek in het park
Bij de mooie kiosk, gelegen in het Stadswandelpark (Eindhoven), kunnen koren, orkesten en andere muziekgroepen in uiteenlopende genres zich presenteren aan het publiek. En de bezoekers kunnen gratis genieten van deze openluchtvoorstellingen.

Extra's
Naast het reguliere programma is de Wim van Doorne Muziekkiosk dé plek bij uitstek voor extra evenementen en speciale concerten. Koningsdag, Jazz op de Kiosk, Xmas Sing-Along en nog veel meer! Houd het programma in gaten voor het laatste nieuws. Muziek maakt niet alleen emoties los, ook het gezamenlijk genieten van muziek draagt bij aan de totale ambiance van een muziekoptreden.

Seizoen
Het seizoen loopt van mei tot eind september, met een zomerstop in de maanden juli en augustus. De meeste voorstellingen zijn op zondagmiddag vanaf 14.00 uur. Ook voor 2017 is er een bijzonder programma samengesteld. Allemaal uit liefde voor muziek!

Facebook en Twitter
Blijf op de hoogte en volg de Wim van Doorne Muziekkiosk ook op Twitter en Facebook!

“Wim van Doorne Muziekkiosk”

Genieten, inspireren, luisteren, gezelligheid, muziek, dans en entertainment onder 1 dak

Zondag 2 juni 2019

 

 

 

 

 

Zondag 2 juni, 14.00 u: Jazz Festival

The Rosenbergs + Paulus Schäfer & Olli Soikkeli Trio + Frits Landesbergen

 

 

The Rosenbergs

The Rosenbergs noemen zich de ‘Masters of Swing’ en daarmee zeggen ze niets teveel. Het trio bestaat uit Johnny Rosenberg (ritmegitaar en Zang), Mozes Rosenberg (sologitaar) en Sani van Mullem (contrabas). Samen vormen zij de meest talentvolle jonge generatie Rosenbergs. Niet voor niets worden zij gezien als een van de beste jazztrio’s van Nederland en daarbuiten.

 

The Rosenbergs brengen moderne jazz, maar ook standards uit het repertoire van Django Reinhardt. Nieuw en fris is de vocale bijdrage van de begaafd jazz-zanger Johnny Rosenberg als hij zingt uit het Great American Songbook.

 

Verwacht deze middag een gevarieerd programma van nostalgie, romantiek maar vooral ook pure gitaarvirtuositeit!

 

 

https://www.sintimusic.nl/bands/the-rosenbergs/

 

 

Paulus Schäfer & Olli Soikkeli Trio

 

 

 

Geboren in de Nederlandse Sinti gemeenschap leert hij al op vroege leeftijd gitaar spelen. En met resultaat. Paulus Schäfer is een van de meest getalenteerde Gipsy Jazz gitaristen van Nederland en dat wordt door de Gipsy Jazz scene breed erkend.

 

Paulus Schäfer is een veelgevraagde solist en deelt met vele musici het podium, zoals: The Rosenberg Trio, Biréli Lagrène, Stochelo Rosenberg, Al Di Miola, Fapy Lafertin, Stephane Wrembel, Jimmy Rosenberg, Tim Kliphuis, Feigeli Prisor en Andreas Öberg.

 

Deze middag treedt hij op met Olli Soikkeli. Deze Finse gitarist, van de band Rhythm Future Quartet is door The Wall Street Journal aangeprezen als ‘een waardige opvolger van de grote Django Reinhardt’. Ondanks zijn jonge leeftijd speelde hij al met vermaarde artiesten als Bucky Pizzarelli, Stochelo Rosenberg, Tommy Emmanuel en Andreas Öberg.

 

Twee meesters op één podium die je vast en zeker omver weten te blazen!

 

 

 

 

http://www.paulusschafer.com/  en  https://www.ollisoikkeli.com/

 

 

 

Frits Landesbergen

 

Frits Landesbergen is een Nederlands vibrafonist, slagwerker en arrangeur. Naast zijn eigen combo, Frits Landesbergen & Friends, heeft hij met veel bekende jazzartiesten opgetreden. Om een paar namen te noemen: Madeline Bell, Louis van Dijk, Cor Bakker, Georgie Fame, Milt Jackson, Toots Thielemans, Eddie Daniels, Thijs van Leer, Scott Hamilton, Joe Pass, Buddy de Franco en Monty Alexander.

 

Frits Landesbergen heeft veel prijzen gewonnen, waaronder de prestigieuze Wessel Ilckenprijs en de Pall Mall Swing Award. En deze middag hoor je ongetwijfeld waarom.

 

 

 

 

 

https://www.facebook.com/frits.landesbergen/timeline?lst=100002042212061%3A100000068199611%3A1554027890