Liefde voor muziek
Het aanbod van amateurmusici is groot, ook in Eindhoven en omgeving. Bevlogen en met veel liefde maken zij muziek en dat vaak op hoog niveau. Stichting Wim van Doorne Muziekkiosk heeft tot doel deze musici een podium te bieden en doet dat al ruim 20 jaar met veel succes.

Steun ons!
Het programma van de Wim van Doorne Muziekkiosk kan alleen maar tot stand komen dankzij steun van derden. Meer weten over hoe u ons kunt steunen? Klik dan op lees meer.

Genieten van muziek in het park
Bij de mooie kiosk, gelegen in het Stadswandelpark (Eindhoven), kunnen koren, orkesten en andere muziekgroepen in uiteenlopende genres zich presenteren aan het publiek. En de bezoekers kunnen gratis genieten van deze openluchtvoorstellingen.

Extra's
Naast het reguliere programma is de Wim van Doorne Muziekkiosk dé plek bij uitstek voor extra evenementen en speciale concerten. Koningsdag, Jazz op de Kiosk, Xmas Sing-Along en nog veel meer! Houd het programma in gaten voor het laatste nieuws. Muziek maakt niet alleen emoties los, ook het gezamenlijk genieten van muziek draagt bij aan de totale ambiance van een muziekoptreden.

Seizoen
Het seizoen loopt van mei tot eind september, met een zomerstop in de maanden juli en augustus. De meeste voorstellingen zijn op zondagmiddag vanaf 14.00 uur. Ook voor 2017 is er een bijzonder programma samengesteld. Allemaal uit liefde voor muziek!

Facebook en Twitter
Blijf op de hoogte en volg de Wim van Doorne Muziekkiosk ook op Twitter en Facebook!

“Wim van Doorne Muziekkiosk”

Genieten, inspireren, luisteren, gezelligheid, muziek, dans en entertainment onder 1 dak

Zondag 27 mei 2018

Zondag 27 mei, 14.00 uur: Harmoniefestival 

Eindhovens Muziekcollectief + Muziekvereniging Wilhelmina + Stratums Muziekkorps

 

Het harmoniefestival is deze dag een echt Eindhovens feestje met drie gezelschappen uit ‘ons’ 040.

 

Eindhovense Muziekcollectief (EM)  www.eindhovensmuziekcollectief.nl

 

 

De oorsprong van het Eindhovens Muziekcollectief (EM) gaat maar liefst terug naar 1919! Misschien niet onder deze naam, maar het gezelschap komt gedeeltelijk voort uit Koninklijke Harmonie De Eendracht die in dat jaartal werd opgericht. Een bijna 100-jarige op het podium, wordt dat niet oubollig? Helemaal niet, want EM is springlevend en brengt naast klassieke muziek, ook pop en moderne nummers ten gehore.

 

Muziekvereniging Wilhelmina  www.muziekverenigingwilhelminaeindhoven.nl

 

 

Nog een ‘oudje’ maar nog steeds going strong is Muziekvereniging Wilhelmina die al ruim 90 jaar muziek maakt. De fanfare bestaat uit veel verschillende mensen qua leeftijd én sociale achtergrond, maar één ding hebben ze gemeen: ze hebben plezier in met elkaar muziek maken. En dat doen ze in uiteenlopende genres. Naast een muziekvereniging is het ook een echte vriendenclub die van gezelligheid houdt.

 

Stratums Muziekkorps St. Cecilia  https://www.stratumsmuziekkorps.nl/?page=home

 

 

De jongste van het stel, maar toch ook al op leeftijd is het Stratums Muziekkorps St. Cecilia dat in 1934 werd opgericht. Marsen, licht populaire muziek en concertwerken: het staat allemaal op het repertoire van deze harmonie. De groep bestaat uit zo’n 60 enthousiaste muzikanten die samen optreden tijdens evenementen als Koningsdag, Fakkel doven, Sinterklaasintocht én uiteraard bij de Van Doorne Muziekkiosk.