Over de kiosk

Liefde voor muziek:

Het aanbod van amateurmusici is groot, ook in Eindhoven en omgeving. Bevlogen en met veel liefde maken zij muziek en dat vaak op hoog niveau. Stichting Wim van Doorne Muziekkiosk heeft tot doel deze musici een podium te bieden en doet dat al ruim 20 jaar met veel succes.

Bij de mooie kiosk, gelegen tegenover het  Stadspaviljoen,  kunnen koren, orkesten en andere muziekgroepen in uiteenlopende genres zich presenteren aan het publiek. En de bezoekers kunnen gratis genieten van ons prachtige programma in het Stadswandelpark.

 

Terug in de tijd:

De Wim van Doorne Muziekkiosk bestaat sinds 1990. Het is niet de eerste kiosk die Eindhoven gekend heeft. De voorganger stond, van 1892 tot 1964, op de hoek Stratumsedijk/Elzentlaan. Met de komst van de Stadsschouwburg, het huidige Parktheater, moest de kiosk wijken. Jaren later nam een aantal Eindhovense ondernemers het voortouw om een nieuwe kiosk te realiseren. Met donaties van de familie Van Doorne, het Eindhovense bedrijfsleven en Vereniging De Bouwkundige Vakken werd deze droom werkelijkheid.